Tävlingar på Gräppås

Hej alla Gräppås Seniorgolfare,

Måndagen den 5 juli startar årets upplaga av Oldtimers VSOP, och den tävlingsformen gäller för alla måndagar under juli fram till dess att de normala, lottade Oldtimerstävlingarna tar vid i augusti.

Vi kommer att spela våra VSOP-tävlingar på både 18-håls- och 9-hålsbanan

För dig som inte varit med om detta seniorspel tidigare kommer här en kort förklaring om skillnaderna med de Oldtimerstävlingar som sker under vår och höst.

VSOP står för Valfri Speltid Och Partner.

Det innebär att tävlingsledningen inte kommer lägga upp en startlista för tävlingen, du har själv ansvar för att boka din egen starttid, anmäla dig till tävlingen och betala startavgiften via Min Golf alt i Gräppås reception. Ett råd är att boka starttid innan du anmäler dig och betalar för tävlingen, detta för att vara säker på att få plats på banan. Detta gäller framför allt på 18-hålsbanan. På 9-hålsbanan gäller det att lägga dina bollar i bollrännan, i vanlig ordning, för att komma ut och spela.

Vi har gjort en förinställning för att underlätta inmatningen av våra tävlingsresultat. På 18-hålsbanan är alla herrarna inbokade på tee 51 och damerna på tee 45. För 9-hålsbanan gäller tee 30 för herrarna och tee 26 för damerna. Om någon av er byter till att spela från en annan tee gäller det att detta tydligt framgår på scorekortet.

Du kommer inte få ett ifyllt scorekort, utan använder dig av ett standard scorekort som finns i klubbhuset.

När du spelat klart lämnar du ditt scorekort i brevlådan utanför tävlingsboden, och var säker på att det är signerat av din markör. Din markör behöver inte vara med i tävlingen, men ett krav är att hen har ett eget Golf-ID. Alla scorekort för rundorna på 18-hålsbanan måste ha lämnats in innan klockan 20.00 på tävlingsdagen, för 9-hålsbanan gäller kl. 17.00. tänk på detta när du anmäler din starttid.

Resultatlistan kommer att publiceras på Min Golf senast kl. 20.00, dagen efter tävlingen.

Tävlingsledningen hoppas att du ställer upp på så många VSOP-tävlingar du kan.

Gräppåshälsningar,

Seniorkommittén