Banstatus v.21

Under våren var mars och april milda och gynnsamma för grästillväxten. I början av maj månad kom ett litet bakslag med flera frostnätter i följd och en hel del regn. Nu har äntligen den riktiga värmen anlänt och vi kan se fram emot banor som bara blir bättre och bättre!

Vår strategi är att ha friska greener året om och hålla banorna i ett bra skick över hela säsongen, banor som ger dig en positiv spelupplevelse.

Vi är nu inne i en period då greenernas vitgröegräs (poa annua) fröar av sig för att ge en fröbank till kommande säsong, det kan upplevas som att greenerna ser vita ut. Detta är helt normalt och bara positivt för våra greener. Vi kommer dessutom någon gång under sommaren klippa greenerna utan uppsamlingskorgar för att säkerställa fröbanken inför kommande år.

På våren kan greenerna upplevas långsamma och detta beror främst på att vi gödslar för att få greenerna att läka ihop efter vintern. Under denna period har vi haft en klipphöjd på 4,6 mm. Nu har vi påbörjat vertikalskärning och dressning för att snabba upp greenhastigheten och klipphöjden är nu sänkt till 4,1 mm. Målet är inte att göra greenerna supersnabba utan vi arbetar med att få till en så jämn bollrull som möjligt.

Inom ett par veckor får vi förstärkning i form av sommarpersonal och kommer då prioritera trimning för ökad finish på banan.

Idag lägger vi, med hjälp av vårt fantastiska Torsdagsgäng, gräs på tee 56, hål 5 och 7. Dessa tees beräknas vara spelklara till midsommar.

Benny Brännén med personal

Fler artiklar

Namn Datum
Aktuell banstatus 2020-03-26
Städdagar 2020-03-26
Klubbvärdar 2020-03-26
Gräppås Gårdscafé 2020-03-23
Corona 2020-03-17