Ordförandebrev 17 april 2019
Välkommen till en ny säsong på Gräppås. Det är ännu tidigt på säsongen men på våra två banor lyser gräset redan lockande grönt. Tränarteamet är motiverat och önskar inget hellre än att visa oss hur vi skall bemästra golfslaget ännu lite bättre och från caféet kan vi känna den där härliga och välkomnande doften från grytor och kaffebryggare. Med tanke på att påsken är sen i år kan det bli en riktigt fin golfhelg.

Varje vinter genomförs förbättringar och förändringar på banorna, så även denna vinter. Och kanske det bästa av allt, vi har ny vattentoalett på bortre fältet mellan hål 12 och 13. Öppnar inom kort!

En annan nyhet för årets golfspel är alla regelförändringar. Ett antal regelutbildningar kommer därför att inplaneras under våren – för anmälan kan du kolla på hemsidan och i receptionen. Passa på, det brukar löna sig att kunna reglerna.

Inför årets spelsäsong beslutade styrelsen att pröva varannan vecka shotgun respektive löpande start vid seniorgolfens måndagstävlingar. Skälet till denna ordning är att vi får ökad tillgänglighet på banan såväl före som efter seniorgolfen vid de till fällen som löpande start tillämpas. Vi kommer under våren nogsamt utvärdera denna förändring.

En annan nyhet är att herrgolfen på onsdagar erbjuder lottade tider under förmiddagen.

Ytterligare en förändring för oss medlemmar är att vi har en ny krögare på plats. Jonas Wahlström från Vallda kommer att driva Gräppås Gårdscafé. Inledningsvis har Jonas en medarbetare, Jonathan Sandelin White, som också är utbildad kock. Förutom dagens rätt kommer Jonas att succesivt erbjuda ett utökat cafésortiment. Vår förhoppning är att det skall bli mer ”häng” inne på caféet även utanför lunchtid. Det skall kännas naturligt att slinka in, ta en kopp kaffe med någon godsak eller kanske en golföl. En glass smakar också gott efter rundan.

I kiosken blir det återgång till självservering på gammalt gott manér. Betalning sker med swish eller kontanter.

Det är viktigt att vi medlemmar visar att vi uppskattar en fungerande kiosk och ett fungerande Gårdscafé. Bästa sättet att visa vår uppskattning är att vi blir kunder, tar med gäster, äter lunch och handlar i kiosken. Tänk på att det är vi, var och en, som avgör om vi skall kunna erbjuda denna service på Gräppås.

Tränarteamet, Anders Claesson, Marcus Warenius och Anna Berglund erbjuder en hel palett med träningsupplägg. För egen del har jag fastnat för träningskortet som erbjuder många tränings -tillfällen med varierat innehåll. Via hemsidan kan du ta del av hela utbudet och göra din bokning.

Påsken är vår största kyrkliga högtid, det är också en stor mathelg och numera även en läshelg! Vårt västra grannland har en tradition att läsa ”påskekrim”, en god vana som har spridit sig till oss. Ett par lästips: ”De vänsterhäntas förening” en kriminalroman av Håkan Nesser, och ”Mitt krig mot Putin” av Bill Browder. Den senare boken är en självupplevd berättelse och dessutom högaktuell. Den penningtvätt som bl.a. Swedbank misstänks för har sitt ursprung från händelser som det berättas om i boken. Mer spännande än en deckare! Du är också välkommen att låna en bok från bokhyllan i klubbhusentrén.

Varför är påsken sen i år? Jo, vid kyrkomötet i Nicaea år 325 beslutades att påskdagen skall infalla den första söndagen efter den första fullmånen efter vårdagjämningen. Det kan man kalla ett hållbart beslut.

Med dessa rader önskar jag er alla en Glad Påsk och en Glad Golfsäsong!

Olav Magnusson
Ordförande Gräppås Golfklubb

PS! Missa inte årets Majblommeslag, söndagen den 12 maj! Tävlingsavgiften går oavkortat till våra lokala Majblommeföreningar i Kungsbacka. DS