Till sidans innehåll

Statuter 2014

• Herrgolfen spelas under onsdagar som VPS (Valfri Partner och Speltid)

• Herrgolfen är en öppen tävling för herrar fyllda 18 år och äldre
• Tävlingen spelas enligt ”regler för Golfspel” samt de lokala regler som klubben anslår på anslagstavlan. Med andra ord så är avståndsmätare tillåtna i enlighet med lokal regel 10
• Tävlingen kan bara avbrytas av Banchef eller ansvarig tävlingsledare. Vem som är ansvarig tävlingsledare respektive vecka finns på anslagstavlan i herrarnas omklädningsrum.

Alla som startat tidigare under dagen, eller där rundan pågår får tillgodoräkna sig deltagarpoängen. Startavgiften återbetalas ej!

• Herrgolfen är en handikappgrundande tävling vilket innebär att varje rond skall noteras i datasystemet GIT, detta innebär att ni själva måste registrera ert resultat i golfterminalen, receptionen eller via Internet. Logga in på Min golf och följ instruktionerna där.
Spel på fel HCP lika med diskvalikation.

• Tävlingen indelas i 3 klasser:
Klass A +9,0- 10,5
Klass B 10,6- 16,7
Klass C 16,8- 36,0
• Spelare med högre hcp än 36 spelar alla från Tee "56" och med hcp 36,0
• Såväl spelare som markör måste deltaga i Herrgolfen
• Spelformen är slaggolf om inget annat anges
• Startavgiften är 60:- och skall betalas före start och i samband med att scorekortet stämplas
• Efter tävling lämnas komplett ifyllda scorekort i brevlåda i herrarnas omklädningsrum. Tävlingsledning äger full rätt att diskvalificera kort/spelare som inte är komplett ifyllda och signerade.

• Varje deltagare erhåller en deltagarpoäng för varje onsdag han spelar.
• Utöver deltagarpoäng utdelas även placeringspoäng för de 12 bäst placerade herrar i resp. klass. Poängen finns spec. på anslagstavla i herrarnas omklädningsrum samt på hemsidan, Poängmall
I princip är det så att ju fler deltagare som tävlar i resp. klass ju högre värde får din placering.
• Resultaten redovisas på anslagstavla i herrarnas omklädningsrum samt på klubbens hemsida.
• Vid lika resultat gäller den matematiska metoden

• Första, Andra & Tredje priset för veckans tävling i resp. klass, finns för avhämtning i receptionen påföljande  onsdag. (1: Presentkort, 2 & 3 : lunchkupong, allt i Gräppås Resturang)

Kvalificering till final:

De tolv som efter sista tävlingsdagen placerat sig främst i respektive klass, samt de med samma resultat som placering nummer tolv.

Spelaren med bästa resultat i Eclecticen, som ej redan är kvalificerad bland de tolv i respektive klass.

Anmälan till finaldagen:

Om du är en av de lyckliga som tagit sig till final, anmäler du dig på uppsatt anmälningslista i receptionen.

Anmälninglistan finns på plats senast fredagen den 12/9 kl 18.00.

DMI logo

Väder i realtid